Mletemu mesu vedno dodajte eno sestavino: naredila bo čudež

Navdih 26. Jul 202409:04 5 komentarjev
mleto meso
Foto: PROFIMEDIA

Preprost trik z mletim mesom, ki lahko vaše jedi dvigne na povsem novo raven.

Mleto meso je izjemno vsestranska sestavina, ki jo lahko uporabimo v številnih jedeh. Kljub temu se pogosto zgodi, da jedi iz mletega mesa niso tako sočne in okusne, kot bi si želeli. Rešitev tega problema je presenetljivo preprosta – v mleto meso dodajte svinjsko mast, piše portal Krstarica.

Svinjska mast je naravni vir maščobe, mesu pa doda bogat in poln okus. Pripomore tudi k boljši teksturi in sočnosti jedi. Maščoba je tista, ki prinaša okus in omogoča, da se arome razvijejo v polni meri, zato bo dodatek svinjske masti vašim jedem dal tisti pravi gurmanski pridih, še piše portal.

Ko dodamo svinjsko mast mletemu mesu, se ta med kuhanjem enakomerno razporedi po celotni jedi. To ne le izboljša okus, ampak tudi prepreči, da bi se meso izsušilo in postalo trdo.

Svinjska mast pomaga zadržati vlago, kar pomeni, da bodo vaše jedi sočne in polne okusa tudi po daljšem kuhanju ali pečenju.

Najbolje je uporabiti svežo mast. Če ne veste, kaj to je, sledi razlaga: mesu, ki ga boste pekli ali cvrli, odstranite svežo mast in jo razdelite v vrečke.

Shranjujte jo v zamrzovalniku, dokler je ne boste potrebovali za mleto meso. Pred dodajanjem jo zmeljite. Če sveže masti nimate, lahko uporabite tudi tisto, ki ste jo kupili v trgovini.

BONUS VIDEO: Pogovor s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje